U sjajnoj formi
12

Redsi imaju razlog za brigu: Džeko je u karijeri postigao četiri gola protiv Liverpoola

Piše: D. B.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Roma će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Liverpoola, a njen napad će predvoditi kapiten nogometne reprezentacije BiH i fantastični napadač Rome Edin Džeko. Bh. Dijamant je u svojoj karijeri postigao četiri pogotka protiv Redsa.

Prvi put je Džeko mrežu Liverpoola zatresao 25. januara 2012. godine igrajući za Manchester City. Ispratio je akciju svog tima i iz peterca savladao nemoćnog Reinu. Asistenciju je tada upisao Aleksandar Kolarov. Bh. i srbijanski nogometaš su i danas saigrači, ali u Romi.

Nešto više od godinu dana kasnije, 3. februara 2013. godine, Edin je postigao svoj drugi gol protiv Liverpoola također iz peterca, a odlično mu je asistirao James Milner.

Na naredni gol protiv Redsa Dijamant je čekao do 1. marta 2015. godine. Tada ga je odlično uposlio Augero, a Džeko je potom rutinski loptu poslao u mrežu Liverpoola.

Na utakmici odigranoj 1. augusta 2016. godine između Rome i Liverpoola Džeko se također upisao na listu strijelaca. Ovog puta je prizeman i precizan udarac s vrha šesnaesterca bio neodbranjiv za golmana engleskog kluba.

Roma će nakon spektakularne eliminacije Barcelone ponovo igrati s Liverpoolom, ovog puta u polufinalu Lige prvaka. Kao što je ranije izjavio, Edin se nada da će nastaviti postizati golove u Ligi prvaka, a želja njegovog tima je plasman u finale.