Nogomet
0

Redknapp želi uvođenje "video-tehnologije"

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer Tottenhama Harry Redknapp izjavio je da bi greške linijskog sudije na meču sa Chelseajem mogle mnogo da koštaju njegov tim.

Chelsea je u subotu na "Stamford Bridgeu" trijumfovao sa 2:1, a po Redknappovim riječima nijedan od dva gola nije trebalo da bude priznat. Trener Tottenhama posebno je bio ljut zbog priznavanja Lampardovog gola, koji je Chelseaju donio izjednačenje u 45. minuti, mada lopta nije prešla gol liniju punim obimom.

"Kod prvog gola lopta nije ni prešla linija, a što se tiče drugog, mislim da je bio ofsajd. Prvi gol je potpuno promijenio utakmicu. Linijski sudija je napravio grešku. Trebalo je da donese odluku i donio je pogrešnu", naglasio je Redknapp.

"Teško je vidjeti s pozicije gdje je on stajao, bio je udaljen oko 20 metara kada je lopta pala na liniju, i mislio je da je prava odluka priznati gol. Mora da se uvede video-tehnologija. Potrebno je samo nekoliko sekundi da se sve ponovi, da se kaže da li je gol ili ne. Tako se dobije fer odluka i nastavlja se utakmica. Ne vidim zašto se poslije toliko godina još zamajavamo i nismo uveli novu tehnologiju, koja je fantastična", rekao je Redknapp i istakao da bi odluka sudije mogla da košta njegov tim plasmana u Ligu prvaka, ali i nekoliko desetina miliona eura.

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti složio se da bi uvođenje nove tehnologije u nogometu dovelo do poboljšanja igre.

"Nažalost, sudija nije imao ponovljeni snimak, i mislim da bi nova tehnologija bila dobra. Ipak, po mom mišljenju, na sudiji nije bila laka odluka", rekao je Ancelotti.