Nogomet
0

Redknapp: Pritisak je na Cityju, važno je da smo ispred Arsenala

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Tottenhama Harry Redknapp nakon približavanja lideru Premiershipa na tri boda smatra da pritisak osvajanja naslova nije na njegovoj ekipi.

Pobjedom u zaostaloj utakmici nad Evertonom od 2-0 Tottenham se bodovno poravnao s drugoplasiranim Manchester Unitedom, dok za vodećim Manchester Cityjem sada zaostaje svega tri boda.

"Po mom mišljenju pritisak je na Cityju. Pogledajte samo koliki su novac uložili u ekipu - pa za njih, ali i Manchester United, očekuje se da budu na vrhu tabele. Mi se dobro držimo, a veliko zadovoljstvo bilo bi ukoliko sezonu završimo ispred Arsenala", poručio je Redknapp koji jako dobro zna koliko bi navijačima Spursa značilo konačno s visoka gledati na gradskog rivala, Arsenal.

Naime, posljednji put su u Premierligi nogometaši s White Hart Lanea bili bolje plasirani od Arsenala davne 1995. godine, kada je uzgred budi rečeno Blackburn osvojio naslov ispred Manchester Uniteda. Tada je Tottenham završio na sedmom, a Arsenal na razočaravajućem 12. mjestu. Međutim, tada su "topnici" povukli dosta dobar potez - angažirali su Arsenea Wengera i narednih 16 sezona završavali ispred Spursa.