Nogomet
0

Redknapp: Laknulo mi je kada me nisu izabrali za selektora

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Nakon što je Fabio Capello, danas izbornik reprezentacije Rusije, u februaru napustio klupu engleske reprezentacije, Harry Redknapp, u to vrijeme menadžer Tottenhama, dugo je figurirao kao vodeći kandidat za tu poziciju.

Capello je otišao jer nije mogao prihvatiti da je Engleski nogometni savez mimo njegove volje oduzeo kapitensku traku Johnu Terryju.

Engleski mediji, ali i mnogi reprezentativci, govorili su o Redknappovom izboru za dužnost novog selektora "tri lava" kao da je to praktično sigurna stvar, ali Engleski nogometni savez je imenovao Roya Hodgsona tvrdeći da je upravo on uvijek bio njihov prvi izbor.

"U to vrijeme sam uživao u svom radu u Tottenhamu i pitao se kako bih se uopće snašao u takvom okruženju kao selektor reprezentacije? Taj posao ipak nudi samo povremena okupljanja i utakmice, a ja volim imati svoje igrače na terenu svakog dana. Baš sam se vozio u autu kada sam čuo na radiju da je Roy izabran za selektora. Nije da nisam mogao spavati te noći, Naprotiv, gotovo da mi je laknulo. To je ionako bila odluka izvan moje domene.

Baš kao i odluka koja ga je puno više iznenadila, kada mu se Tottenham zahvalio na uslugama nakon prošle sezone, te je kasnije na njegovo mjesto doveo Andrea Villas-Boasa. Službeno zbog toga jer se Redknapp nije plasirao u Ligu prvaka.

Podsjećamo, "Spursi" su prošle sezone bili četvrti u prvenstvu, što je dovoljno za kvalifikacije za Ligu prvaka. No, kako je Chelsea, koji je bio ispod Tottenhama na tabeli u prvenstvu, postao europski prvak, tako je ekipa s White Hart Lanea ostala bez Lige prvaka.

"Uopće ne vjerujem da je to razlog zbog kojeg su me smijenili. Mislim da je klub jednostavno želio promjenu. Tako je odlučio predsjednik Daniel Levy. On može raditi što želi jer to je njegov klub", rekao je Redknapp.