"Patuljci" na St. James' Parku
0

Redknapp: Izveo sam najnižu ekipu u historiji

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Svoju sklonost igračima patuljastog rasta u nedjelju je novinarima otkrio Tottenhamov trener Harry Redknapp pohvalivši se skromnim antropometrijskim vrijednostima ekipe koju je suprotstavio Newcastleu.

"Izveo sam na travnjak najniži tim u historiji: Aaron Lennon, Luka Modrić, Rafael van der Vaart i Jermain Defoe - svi su ovoliko visoki", kazao je Redknapp postavivši pritom šaku vodoravno ne više od metar i po od tla.

"Baš nas takve volim gledati. Volim naš nogomet i crpim iznimno zadovoljstvo iz gledanja naših utakmica. Nema užitka u gledanju hrpe nabijača", dodao je Englez aludiravši time da mu je namjera i dalje graditi tim od okretnih igrača niskoga gravitacijskog težišta, po uzoru na Barcelonu; zato je, vjerovatno, i doveo Stevena Pienaara.

"Upozorio sam igrače prije utakmice da će nas 'masakrirati' budemo li im dopustili velik broj prekida. Mi smo imali samo dvojicu igrača spremnih skočiti, Williama Gallasa i Michaela Dawsona, dok su oni imali petoricu skakača. Rekao sam im da stoga moraju držati loptu u posjedu. Da to nismo učinili, bili bismo mrtvi. Istina je, igramo vrlo otvoren nogomet. No, tako već godinama igraju najbolje ekipe na svijetu. Da, igramo fantastičan nogomet", zaključio je trener.

Subotnja utakmica 24. premierligaškog kola na St. James' Parku završen je podjelom bodova, 1-1. Vodstvo domaćih golom argentinskog stopera Coloccinija, baš nakon prekida u 59. minuti, u 90. je anulirao jedan od Redknappovih omiljenih "patuljaka", Aaron Lennon.