Nogomet
0

Redknapp: Championship će biti veliki izazov

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
"Čeka nas puno posla sljedeće sezone i bit će jako teško izboriti promociju", komentirao je menadžer nogometaša Queens Park Rangersa Harry Redknapp nakon ispadanja u englesku drugu ligu.

Gostujući remi bez golova protiv Readinga u 35. kolu izbacio je QPR i teoretski iz Premierlige tri kola prije kraja uprkos velikim ulaganjima uoči i tokom sezone, a sada londonsku ekipu čeka veliki izazov.

"Prva stvar koju sam im rekao je da se moramo vratiti u predsezoni i super se spremiti jer se u Championshipu igra u ritmu subota-sredina sedmice i ako niste dovoljno spremni da pratite ritam, nećete moći preživjeti", rekao je Redknapp.

"To je ključ. Koje god igrače imali, moraju biti spremni za rad u predsezoni i moraju biti voljni sjajno se spremiti kako bi se mogli takmičiti na tom nivou. Bit će to veliki izazov jer ima puno dobrih ekipa. Ima velikih klubova koji su bili u Premierligi i mi smo samo jedni od njih."

"Dat ćemo sve od sebe kako bismo se vratili gore, ali kažem, morat ćemo raditi jako, jako, jako naporno na ljeto i sigurno i tokom sezone da bismo to ostvarili."