Liga prvaka
0

Red Bull Salzburg eliminirao Dinamo

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši austrijskog nogometnog prvaka Red Bull Salzburga pobijedili su na maksimirskom stadionu Dinamo s 2-1 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Nakon što je prvi susret u Salzburgu završio rezultatom 1-1, prolaz u četvrto kolo ostvario je austrijski predstavnik, a Dinamo će europsku sezonu nastaviti u 4. pretkolu Europa lige.

Gosti su do vodstva stigli u 33. minuti, kada je slobodni udarac iz velike daljine izveo Dušan Švento. Lopta je u visokom luku preletjela sve igrače, a Dinamov golman Tomo Butina bio je zaklonjen i nije stigao reagirati, pa je Švento, ni kriv ni dužan, postao strijelac. Dinamo je izjednačio već u drugoj minuti nastavka. Morales je odlično prograo Papadopoulosa koji je izbio potpuno sam pred gostujućeg golmana Gustafssona i matigao ga prizemnim udarcem.

Dinamo je i nakon izjednačenja bio bolja momčad, imao je veću inicijativu u napadačkim akcijama. No, šok za Dinamovu momčad i maksimirske tribine dogodio se u 83. minuti, kada je mrežu Butine snažnim udarcem zatresao Robin Nelisse. Golu je prethodio snažan udarac Cziommera s 25 metara u stativu, ali je na odbijenu loptu Nelisse stigao prije Carlosa.

Uz Red Bull Salzburg, prolaz u 4. pretkolo zasad su još izborili izraelski klub Maccabi Haifa i belgijski Anderlecht.

Maccabi Haifa je kao domaćin pobijedio Aktobe s 4-3, iako su gosti iz Kazahstana vodili s 3-0 već nakon 15 minuta utakmice! Izraelci idu dalje jer je u prvom susretu bilo 0-0.

Anderlecht je prolaz protiv turskog Sivasspora praktički osigurao još u prvoj utakmici kao domaćin, s pobjedom od 5-0. Sivasspor je u uzvratu pred svojim navijačima bio bolji s 3-1.

Liga prvaka, uzvratne utakmice 3. pretkola:

Dinamo – Red Bull Salzburg 1-2 (Papadopoulos 47 / Švento 33, Nelisse 83) - prva utakmica 1-1

Maccabi Haifa – Aktobe 4-3 (Katan 26, Golsa 34, Dvališvili 59, 62 / Averčenko 8, Čičulin 13, Khajrulin 15) - prva utakmica 0-0

Sivasspor – Anderlecht 3-1 (Martin 12, Kamanan 19 – 11 m, Musa 58 / Van Damme 34) - prva utakmica 0-5