Analiza Asa
25

Realova tinejdžerska senzacija ima problem s kontrolom, već ima zaštitni znak

N. K.
Eduardo Camavinga (Foto: EPA-EFE)
Eduardo Camavinga (Foto: EPA-EFE)
Francuski veznjak Eduardo Camavinga (18) igra znatno lošije od senzacionalnog starta u Real Madridu, a AS u tekstu pod naslovom "Camavinga se ne može kontrolisati" ističe da se trener Carlo Ancelotti uvjerio da mladost ponekad donosi neobuzdanost.

Realov kiks protiv Osasune u prošlom kolu (0:0) na domaćem terenu bio je drugi meč zaredom u kojem je Camavinga zamijenjen već na poluvremenu zbog loše, ali i pregrube igre i jeftino zarađenog kartona.

Zanimljivo da je i prethodna utakmica koju je Camavinga počeo, a nakon čega ju je prije vremena završio, okončana neuspjehom Reala kod Espanyola (1:2).

"Camavinga je igranje od početka protiv Osasune shvatio kao priliku da zamijeni nezamjenjive, ali završilo je tako da se u prvom poluvremenu istakao oštrim startovima. Očito je pretjeranu grubost pokupio u francuskoj ligi, kojoj je to jedan od zaštitnih znakova. Zbog toga je dobio ono što je već u Realu postalo njegov zaštitni znak - žuti karton. Camavingi je to već četvrti u samo šest prvenstvenih nastupa, od čega je tek tri imao kao prvotimac. Morat će se riješiti ove navike", piše As.

Između ova dva Realova neuspjeha s opisanim Camavinginim učešćem došla je pobjeda nad Barcelonom u El Clasicu, a indikativno je da mladi Francuz na Nou Campu nije dobio ni minute za igru.

Podsjetimo, Real je Camavingu doveo iz Rennesa prije dva mjeseca u transferu vrijednom 31 milion eura.