Nova runda pregovora
13

Real zbog Modrića pušta Kaku u Manchester United

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
Predsjednici Tottenhama i Real Madrida, Daniel Levy i Florentino Perez, danas će otvoriti novu rundu pregovora oko Luke Modrića, izvještava madridski dnevnik AS...

"Modrićev bi transfer u Real mogao biti objavljen kroz nekoliko sati. Posao će završiti u krugu 30-ak miliona eura plus pet ugovornih dodataka koji bi mogli podići Realov trošak. U prilog madridskom klubu ne ide pretvorba eura u funte, valutu u kojoj će morati izvršiti uplatu. Ipak, sve su to samo pojedinosti koje se moraju riješiti prije no što Real konačno predstavi Modrića navijačima na Santiago Bernabeuu", piše AS.

U subotu je, nakon otvarajućeg Tottenhamovog poraza kod Newcastleea u utakmici prvog kola, trener londonske ekipe Andre Villas-Boas izjavio da će tema Modrić biti riješena vrlo brzo. Daily Mail je pak u ponedjeljak objavio da je Modrić i dalje najbliži madridskom Realu, te da je Real, zbog njegovog dolaska, spreman pustiti Brazilca Kaku na jednogodišnju posudbu u – Manchester United.

Sir Alex Ferguson uzbuđen je mogućnošću potpisivanja 30-godišnjeg veznjaka kojem se nekad divio, no skeptičan je u pogledu njegovih fizičkih kapaciteta. Na press-konferenciji nakon uvodnog remija u novu sezonu Primere, 1-1 u Madridu protiv Valencije, Jose Mourinho odbio je govoriti o mogućem dovođenju Luke Modrića ili Benficinog Belgijanca Alexa Witsela, kojeg Madriđani čuvaju za slučaj da im ne uspije angažirati hrvatskog veznjaka.

"Ne želim govoriti o igračima drugih klubova i to jako dobro znate. Mogu vam govoriti samo o Realovim igračima", rekao je Mourinho. Utakmica protiv Valencije pokazala je da Modrić nemaštovitoj veznoj liniji madridskog kluba definitivno ne bi loše došao.