Nogomet
1

AS: Modrić prošlog petka trebao potpisati za Real, ali se upleo PSG

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
Trener Real Madrida Jose Mourinho nema nikakav "plan B" što se tiče pojačanja za novu sezonu, tvrdi AS. Ili će potpisati ugovor s hrvatskim nogometašem Lukom Modrićem ili neće dovoditi nikoga.

Demantirao je time madridski dnevnik špekulacije dijela medija kako je Real odustao od Modrića i da se okreće Axelu Witselu iz Benfice ili Wesleyju Sneijderu iz Intera.

"Modrić odgovara svim zahtjevima portugalskog trenera koji ne želi eksperimentisati s drugim imenima", navodi AS i otkriva jednu dosad nepoznatu informaciju.

"Potpis ugovora između Real Madrida i Modrića trebao se dogoditi u petak, 27. jula. Činilo se da su dogovoreni svi detalji transfera. I predsjednik Tottenhama Daniel Levy je pristao na Realovu ponudu od 30 miliona eura, uz dodatak koji bi ovisio o broju Modrićevih utakmica i naslova. No, u posljednji je trenutak Levy odustao, a glavni je razlog poziv PSG koji je ponudio 45 miliona eura. Poslije dovođenja Thiaga Silve, Ibrahimovića, Lavezzija i Verrattija, Parižani žele kompletirati tim hrvatskim veznjakom. Već su potrošili 100 miliona, a spremni su i još 45”, ističe AS.

U svakom slučaju, Levy je iskoristio ponudu PSG-a za pritisak prema Realu iako je svjestan da će Modrić odbiti prelazak na Park prinčeva jer želi isključivo na Santiago Bernabeu, dodaje španski dnevnik. No, Madriđani su čvrsti i ne žele dati više od 30 miliona eura iako je Daily Mail u srijedu objavio da je španski prvak spreman ponuditi 38 miliona i bonuse.