Daily Mail
24

Real za Aguera nudi Higuaina i 8,5 miliona funti

Totalsport
Edin Džeko i Sergio Aguero (Foto: AFP)
Edin Džeko i Sergio Aguero (Foto: AFP)
Prema napisima Daily Maila, argentinski napadač Manchester Cityja Sergio Aguero prvi je na listi željenih pojačanja trenera Realovih nogometaša Josea Mourinha u ljetnom prijelaznom roku.

Propustio je Aguero posljednje dvije Cityjeve utakmice, protiv Stokea i Sunderlanda zbog, kako je Roberto Mancini nazvao "glupe povrede". Riječ je o povredi zadobivenoj vožnjom na motociklu njegovog trogodišnjeg sinčića, kada mu je stradalo stopalo. Tretirao je Aguero potom povredu anestetičnim ledenim sprejom što je prouzrokovalo opekotine i žuljeve na stopalu.

Otkako je prošlog ljeta stigao na Etihad iz Atletico Madrida uz odštetu od 38 miliona funti Aguero je zabio 17 premierligaških golova, uključujući dva u debiju protiv Swanseaja. S druge strane, Higuain je ove sezone na učinku od 18 golova u Primeri, ali trener Reala Jose Mourinho u kadru preferira Benzemu ispred njega.

Prema navodima španskog dnevnika Asa Agüero bi bio sklon povratku u Španiju, a dodatnu težinu tezi da bi se transfer (po receptu zamjena Agüero-Higuain, plus Realova nadoplata od 8,5 miliona funti, op.a.) mogao odigrati daje dobar odnos Realovog i Cityjevog predsjednika Florentina Pereza i šeika Mansoura.

S druge strane, Cityjeva primarna meta u nadolazećem prijelaznom roku ostaje Robin van Persie, ali na transfer nizozemskog napadača rampu su spustili Arsenal i igračeva obitelj.