Ne voli intervjue
6

Aguero: Ne idem u Real Madrid, sretan sam u Cityju

Totalsport
Sergio Aguero (Foto: AFP)
Sergio Aguero (Foto: AFP)
Najbolji strijelac Manchester Cityja, Argentinac Sergio Aguero, obznanio je kako ne razmišlja o prelasku u Real Madrid, odnosno da svoju budućnost vidi u svom trenutnom klubu.

Manchester City je prošlog ljeta platio 38 miliona funti za Aguerov dolazak iz Atletico Madrida, što je rekordna svota za jedan transfer kada je klub s Etihada u pitanju.

Pokazalo se da je to bio puni pogodak Cityja. U svojoj prvoj sezoni Aguero je zabio već 26 golova u svim takmičenjima, pa se navodno našao na vrhu popisa želja Real Madrida za ljetni prijelazni rok.

Upitan ima li istine u tim glasinama, 23-godišnji Argentinac je odbrusio:

"Ne, uopće nema! Jedina je istina da sam sretan u ovome klubu, sretan sam sa svojim suigračima i svim ostalim članovima kluba. Jedino što moram raditi jest da uživam u igranju nogometa. Znate, ponekad mi je teško i davati intervjue."

Onda je objasnio zbog čega...

"Ponekad moram negirati ili ispravljati ono što piše u novinama. Ali, bilo bi jako zamorno kada bih morao reagirati na svaki tekst koji je napisan o meni. Ponavljam, sretan sam u Cityju, a u novinama se često izmišljaju priče kako bi me kompromitirali" kazao je zet Diega Maradone.

Koliko je važan za City, najbolje se vidjelo u utakmicama protiv Stokea i Sunderlanda koje je propustio zbog povrede stopala, a u kojima je njegova ekipa dva puta remizirala, te tako izgubila korak za vodećim Manchester Unitedom u prvenstvu. U zadnjem nastupu protiv West Bromwicha je zabio dva gola.

"Uvijek sam govorio da je Sergio naš najbolji napadač. Bio sam stvarno uznemiran što ga nisam imao u te dvije utakmice. To je kao da Manchester Unitedu nedostaje Wayne Rooney", rekao je menadžer Cityja Roberto Mancini.

U srijedu je protiv West Bromwicha Aguero namjestio jedan gol svom sunarodnjaku Carlosu Tevezu, koji je zabio prvi gol nakon 11 mjeseci. Njih dvojica su tada tek drugi puta ove sezone zajedno započeli utakmicu. Rijetko su igrali u paru i u reprezentaciji Argentine. Ipak, Aguero smara da je to partnerstvo koje obećava.

"Carlos je veliki napadač, kao što su to i Mario Balotelli odnosno Edin Džeko. No, Teveza poznajem bolje iz reprezentacije. On zna kako se ja krećem, ja znam njegovu igru. Nadam se da ćemo dobiti priliku još bolje se upoznati na terenu", zaključio je Aguero.