La Liga
46

Real uvjerljivim trijumfom kod Osasune potvrdio odličnu formu i prvo mjesto

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala pobijedili su na El Sadar stadionu u okviru 23. kola La Lige ekipu Osasune rezultatom 4:1 te su tako došli do petog uzastopnog trijumfa u prvenstvu.

Gotovo sve zanimljivo na današnjem meču dogodilo se u prvom poluvremenu, a domaći su poveli već u 14. minuti. Ruben Garcia je ubacio iz kornera, a Unai Garcia je zakucao loptu u mrežu sjajnim udarcem glavom.

Ipak, Real je uspio izjednačiti prije odlaska na odmor. Bilo je to odlična akcija madridske ekipe. Isco je povukao loptu, dodao Mendyju, koji upošljava Balea. Velšanin potom slučajno poslužuje Isca, koji iz voleja donosi izjednačenje.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:1 za Real. Luka Modrić je ubacio iz kornera, Casemiro je glavom prenio loptu na drugu stativu, a tamo je Sergio Ramos također glavom zabio za preokret. Ujedno je 1:2 bio rezultat prvog poluvremena.

Imala je Osasuna u nastavku više opasnijih napada i prilika za izjednačenje, ali nisu mogli do pogotka, a kazna za neefikasnost stigla je u samoj završnici meča. Prvo je Lucas Vazquez uvećao vodstvo, a onda je Luka Jović postavio konačnih 1:4.

Real je uvećao vodstvo na liderskoj poziciji La Lige. Sada imaju šest bodova više od drugoplasirane Barcelone, koja ima i utakmicu manje. Osasuna je na 12. poziciji.

Tabela: