Otkud baš on?
0

Real spremio najluđi transfer ikada, u pitanju je Englez iz treće lige

D. P.
Vickers briljira na početku karijere (Foto: Twitter)
Vickers briljira na početku karijere (Foto: Twitter)
Poučeni sjajnim iskustvima s Judeom Bellinghamom, u Real Madridu planiraju provesti još jedan potpuno iznenađujući transfer smatrajući da se u Engleskoj krije novi dragulj.

Real Madrid je pripremio realizaciju pomalo šokantnog transfera nogometaša koji je tek ove godine debitovao u seniorskom nogometu i koji igra u trećem rangu engleskog nogometa. U pitanju je 18-godišnji Caylan Vickers, ofanzivni veznjak koji na startu karijere pokazuje veliki talent igrajući za engleskog trećeligaša Reading.

Vickers je u debitantskoj sezoni među seniorima već odigrao 19 utakmica i ima po četiri gola i asistencije. Prema pisanju britanskih medija, mladi nogometaš privukao je veliku pažnju Reala u čijem rukovodstvu Vickersa vide kao sličnu priču s Bellinghamom.

Podsjetimo, Bellinghama je iz engleskog drugoligaša kao golobradog tinejdžera doveo Dortmund, a odatle je za 100 miliona prešao u Real Madrid. Sada su se Kraljevi okrenuli jeftinijoj opciji.

Za ovog mladog nogometaša već neko vrijeme zainteresovan je i Arsenal, ali bi njegova želja da zaigra za Kraljevski klub mogla odnijeti prevagu.

U Readingu su i više nego raspoloženi za prodaju svog dragulja. Kako su u velikim finansijskim problemima, prodali bi Vickersa i za dva miliona eura, ali bi uključili ozbiljnu klauzulu u slučaju dalje prodaje i zaradili veći novac.