Spektakularan početak Lige prvaka
0

FOTO+VIDEO / Real slavio nad Cityjem 3:2, Džeko matirao Casillasa

Klix.ba
Edin Džeko slavi pogodak (Foto: AFP)
Edin Džeko slavi pogodak (Foto: AFP)
Real Madrid pobijedio je na svom stadionu Santiago Bernabeu engleskog prvaka Manchester Cityja na otvaranju najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja u nogometu, Ligi prvaka. Sudar najvećih favorita u grupi D završen je rezultatom 3:2.

Prve minute susreta na stadionu Santiago Bernabeu pripale su nogometašima Real Madrida. Cristiano Ronaldo je imao dvije sjajne prilike na otvaranju susreta, ali je Joe Hart odlično intervenisao. Nadmoć Reala se nastavila, ali nije bilo promjene rezultata.

Prvi ozbiljniji udarac gostujućih igrača bilježimo u 38. minuti kada je David Silva bio u prilici za postizanje pogotka, ali je njegov udarac izblokiran.

Na pauzu se otišlo bez golova. Na početku drugog poluvremena slična situacija, Real je nastavljao napadati, ali mreže su mirovale do 69. minute kada je bh. reprezentativac samo šest minuta nakon ulaska u igru postigao pogodak i doveo svoju ekipu u vodstvo.

Nakon toga odvijala se prava drama na terenu Santiago Bernabeua. Radost gostujućih nogometaša kratko je trajala, jer je Marcelo u 76. minuti poravnao na 1:1.

City ponovno dolazi u vodstvo i 85. minuti. Kolarov je ubacio s desne strane u peterac, a lopta je završila u golu Casillasa. Samo dvije minute kasnije Real ponovno poravnava pogotkom Karima Benzeme.

I kada se činilo da će utakmica završiti remijem, Ronaldo pogađa za pobjedu Real Madrida.

Rezultati, Liga prvaka:

Grupa A

PSG - Dynamo Kyiv 4:1 Dinamo - Porto 0:2

Grupa B

Montpellier - Arsenal 1:2 Olympiakos - Schalke 1:2

Grupa C

Malaga - Zenit 3:0 Milan - Anderlecht 0:0

Grupa D

Dortmund - Ajax 1:0 Real Madrid - Manchester City 3:2