Uz gol makazicama
175

Real razbio Valladolid zahvaljujući hat-tricku Benzeme za samo sedam minuta

D. P.
Sjajna improvizacija i realizacija Benzeme za hat-trick (Foto: Screenshot)
Sjajna improvizacija i realizacija Benzeme za hat-trick (Foto: Screenshot)
Nogometaši Real Madrida razbili su ekipu Valladolida rezultatom 6:0 u 27. kolu španske La Lige, a pravi šou priredio je francuski napadač Karim Benzema.

Nogometaši Reala imali su uoči ove utakmice 15 bodova zaostatka za Barcelonom i čini se da je šampionska utrka već odavno završena, ali je danas Kraljevski klub na sjajan način zabilježio povratak na pobjedničke staze.

Na prvi gol čekalo se do 22. minute kada je Rodrygo pogodio na asistenciju Marca Asensija. Uslijedio je pravi spektakl u režiji Karima Benzeme.

Francuz je od 29. do 36. minute postigao hat-trick. Prvo je pogodio glavom u 29. minuti, a onda i tri minute kasnije nakon duplog pasa s Viniciusom Juniorom.

Video najljepšeg gola Benzeme pogledajte ovdje.

"Šlag na tortu" bio je pogodak makazicama iz 36. minute. To je bio i rezultat prvog dijela.

U nastavku Real nije vršio ofanzivu na gol Valladolida jer nije ni bilo potrebe. Trener Carlo Ancelotti izvukao je iz igre Benzemu nakon hat-tricka, a priliku za igru pružio je pomalo zaboravljenom Edenu Hazardu.

Upravo je Hazard do kraja upisao asistenciju za gol Lucasa Vasqueza, dok je još jedan gol za Madriđane postigao Asensio.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Valladolid 6:0 (Rodrygo 22', Benzema 29', 32', 36', Asensio 73', Lucas 90+2')

Tabela: