La Liga
238

Real prvi put u historiji počeo susret bez ijednog Španca, pa pretrpio poraz od Villarreala

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši madridskog Reala su poraženi na gostovanju u Villarrealu u 16. kolu španske La Lige rezultatom 2:1.

Real je prvi put u historiji La Lige počeo susret bez ijednog španskog nogometaša u startnoj postavi i na kraju neće ga pamtiti po dobrom.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a već na samom startu drugog poluvremena Villarreal je poveo kada je Yeremy Pino matirao Thibauta Courtoisa.

Real je dominirao tokom većeg dijela susreta i promašivao prilike, a Karim Benzema je na isteku sat vremena igre promašio nemoguće. Najprije je Pepe Reina odbranio šut Viniciusa Juniora, lopta je došla do Benzeme koji je ispred sebe imao tri protivnička igrača na gol-liniji, no šutirao je pravo u jednog od njih.

Srećom po Real, sudija Cesar Soto Grado je dobio signal iz VAR sobe da pregleda akciju, a kada je to učinio utvrdio je da je jedan nogometaš Villarreala na početku akcije dotakao loptu rukom i dosudio je penal.

Benzema je bio siguran sa bijele tačke i poravnao je na 1:1, no radost Kraljeva je trajala samo tri minute. David Alaba se okliznuo i rukom igrao u svom kaznenom prostoru, a Grado je dosudio penal kojeg je realizovao Gerard Moreno za konačnih 2:1.

Real je do kraja susreta uzalud napadao, te je domaća ekipa upisala osmu pobjedu u sezoni. Real je upisao drugi poraz i sada ima isti broj bodova kao lider Barcelona, s tim da Katalonci imaju utakmicu manje.

Rezultat i strijelci:

Villarreal - Real Madrid 2:1 (Pino 47', Moreno penal 63' - Benzema penal 60')

Tabela:

Standings provided by Sofascore