Ljeto će biti uzbudljivo
15

Real prodajom igrača želi sakupiti 300 miliona eura i dovesti pojačanja

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Španska Marca piše da ekipu Real Madrida ovog ljeta očekuju velike promjene te da kraljevski klub namjerava od prodaje igrača sakupiti 300 miliona eura i utrošiti ih u dovođenje pojačanja.

Protekla sezona je razočaravajuća za Real pa čelnici kluba žele dovesti pojačanja. Eder Militao i Rodrygo su već potvrđeni kao novi igrači, dok se na Edena Hazarda, Luku Jovića i Ferlanda Mendyja još uvijek čeka.

No, Realu su potrebna finansijska sredstva pa se očekuju i odlasci sa stadiona Santiago Bernabeu. Jedno je sigurno, svi igrači žele ostati, no trener Zinedine Zidane ima druge planove.

Na dva potvrđena pojačanja je već potrošeno 95 miliona eura, a očekuje se da će Hazard koštati Madriđane između 100 i 110 miliona eura. Jovićev transfer se procjenjuje na 70 miliona eura, a Mendyjev na 40. Dodatni novac bi mogao biti utrošen na transfer Paula Pogbe iz Manchester Uniteda tako da bi ukupna vrijednost ljetnih transfera mogla lako premašiti 400 miliona eura.

No, u Realu se nadaju da će prodati neke svoje igrače i prikupiti 300 miliona eura te tako zadovoljiti pravila Finansijskog fair playa. Kraljevi namjeravaju prodati Isca, Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza s tim da Španac želi ostati. U protekloj sezoni je Isco prešao put od zvijezde prvog tima do klupe, ali se želi izboriti za svoje mjesto. Svega nekoliko ekipa iz Premiershipa i Serije A mogu platiti 60 miliona eura kako bi ga dovele.

Jamesova situacija je slična, ali je Zidane siguran da on nije u njegovim planovima za narednu sezonu. Bayern ga također neće zadržati, ali su interes pokazali PSG i Juventus. Cijena kolumbijskog nogometaša iznosi oko 70 miliona eura.

Bale je također problem, Zidaneu nije potreban niti ga želi u ekipi, ali Velšanin ima ugovor koji mu garantuje 17 miliona eura u naredne tri sezone.

Mateo Kovačić će vjerovatno potpisati za Chelsea te Realu donijeti 35 miliona eura. Za Hrvata bi se mogli boriti i drugi klubovi.

Među ostalim igračima koji bi mogli napustiti Real su Keylor Navas, Dani Ceballos, Lucas Vazquez, Mariano Diaz, Raul De Tomas, Borja Mayoral i Theo Hernandez.