Prijateljski meč
34

Real pobijedio Arsenal nakon penala: Bale pogodio u preokretu, Kolašincu 90 minuta

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida pobijedili su u Landoveru u okviru International Champions Cupa ekipu Arsenal nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu utakmice rezultat je bio 2:2.

Napadački tandem Topnika bio je na visini zadatka u prvom poluvremenu pa je Arsenal poveo preko Lacazettea u 10. minuti nakon što je postigao pogodak iz penala, dok je na 2:0 povisio Aubameyang u 24. minuti.

Realov trener Zinedine Zidane je na poluvremenu promijenio šest igrača, što mu se brzo isplatilo, a "otpisani" Gareth Bale je dobio priliku i pokazao da se na njega uvijek može računati.

Naime, Bale je u 56. minuti postigao pogodak nakon jedne odbijene lopte, a na 2:2 je samo tri minute kasnije izjednačio Marco Asensio.

Mreže su mirovale do kraja meča pa se krenulo na izvođenje jedanaesteraca gdje je španski klub bio uspješniji uz promašaj Balea, budući da je Navas odbranio Burtonu, Xhaki i Monrealu.

Vrijedi istaći da su na utakmici viđena i dva crvena kartona. Zbog igranja rukom u 9. minuti u svlačionicu je morao Nacho, dok je s druge strane zbog naguravanja ista sudbina zadesila i Sokratisa. Obojica su isključena nakon dobijena dva žuta kartona.

Bh. defanzivac Sead Kolašinac igrao je svih 90 minuta za poraženu ekipu.