Tvrdi Marca
43

Real planira za Neymara ponuditi 300 miliona eura, transfer zavisi od UEFA-ine istrage

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid ovog ljeta više neće kupovati nove igrače, osim ako Neymar ne pristane na dolazak na Santiago Bernabeu, piše španska Marca.

Odlaskom Cristiana Ronalda u Juventus u transferu vrijednom 110 miliona eura, mnogi su očekivali da će Real ozbiljnije trgovati u ljetnom prijelaznom roku.

Međutim, Julen Lopetegui očito maksimalno vjeruje u kadar koji mu je ostavio Zinedine Zidane budući da je doveo "samo" Vinicusa Juniora iz Flamenga, Courtoisa iz Chelseaja i mladog desnog beka Alvara Odriozolu iz Real Sociedada.

Evropski prvak je, prema pisanju Marce, spreman platiti 300 miliona eura samo za Neymara koji bi mogao biti rješenje za PSG nakon što je UEFA pokrenula novu istragu u vezi s kršenjem finansijskog fair-playa francuskog kluba.

Uskoro će biti poznato u kojem smjeru ide UEFA-ina istraga o PSG-u pa će u Parizu i Madridu imati dovoljno vremena da reaguju do kraja prijelaznog roka koji se završava sljedećeg petka.

Ukoliko informacije budu govorile da bi mogla uslijediti kazna, PSG bi bio voljan prodati Neymara, kojem se odlazak u Madrid navodno ne čini kao loša ideja.