Nude bogatstvo
10

Real očajnički želi Pogbu, pripremaju ponudu od 100 miliona eura plus Bale

N. K.
Paul Pogba (Foto: EPA-EFE)
Paul Pogba (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane navodno po svaku cijenu želi dovesti Paula Pogbu te je spreman u zamjenu ponuditi 100 miliona eura plus Garetha Balea, piše Eldesmarque.

Francuski trener traži način kako eliminisati Velšanina još otkako je preuzeo posao, dok očajnički želi u svom timu imati Pogbu. Real Madrid tokom ljeta nije uspio dovesti Francuza budući da je United tražio 200 miliona eura, pogotovo nakon što su doveli Edena Hazarda iz Chelseaja u transferu koji bi mogao porasti na više od 170 miliona eura.

Kraljevski klub je potrošio više od 320 miliona eura tokom prijelaznog roka, ali Zidane je ipak želio Pogbu kao svoj glavni prioritet. Pogba trenutno ima povredu zgloba i tokom vikenda nije putovao u Beograd na utakmicu Uniteda u Evropskoj ligi.

Proveo je vrijeme u Dubaiju gdje je na toplom vremenu trenirao tokom reprezentativne pauze pokušavajući popraviti kondiciju, ali nije se na vrijeme oporavio. Pogba je uzburkao špekulacije o transferu nakon što je viđen kako se sastaje sa Zidaneom dok je bio u Dubaiju. U proteklih nekoliko mjeseci, Pogba nije skrivao svoju želju da igra za Real, priznajući nekoliko puta da je Zidane bio njegov uzor u mladosti.

S druge strane, Bale je osigurao mjesto u startnoj postavi Reala, ali je uspio do sada postići svega jedan pgoodak, što je dodatno povećalo Zidaneove frustracije. Bale je preko ljeta umalo napustio Real i prešao u Kinu, ali je takav potez blokirao predsjednik kluba Florentino Perez.

Međutim, čini se kako je Perez sada zainteresovan za zamjenu, ukoliko uspiju nagovoriti Ole Gunnara Solskjaera i United. Pogbin trenutni ugovor traje do 2021. godine. Manchester United se ove sezone bori sa realizacijom u ligi, postigavši samo 10 pogodaka u devet utakmica, uključujući i četiri protiv Chelseaja u njihovom uvodnom meču. Trenutno su 14. u Premiershipu, daleko od igara vrhunskih klubova pa će Solskjaer morati nastojati poboljšati ekipu u brojnim područjima.