Nogomet
2

Real najavio žalbu zbog izbacivanja iz španskog kupa

FENA
Florentino Perez (Foto: EPA)
Florentino Perez (Foto: EPA)
Nogometni klub Real Madrid sinoć je i službeno najavio da će se žaliti na odluku o izbacivanju iz španskog kupa zbog povrede pravila. Kako tvrde njegovi čelnici, i sudac je prilikom donošenja presude prihvatio njihov argument da napadač Denis Čerišev nije bio lično obaviješten da ne smije igrati, prenosi HRT.

Real Madrid je primio rješenje suca u petak nešto iza 18 sati i nakon što ga je analizirao, uvidio je da se u njemu navodi kako španski nogometni savez nije lično obavijestio igrača Čeriševa da ne smije igrati. Lična obavijest jedini je način da kazna bude primjenjiva, kao što se to navodi u disciplinskom pravilniku. Upravo je to razlog zbog kojeg će kraljevski klub uložiti žalbu na odluku o izbacivanju iz kupa, saopšteno je iz Real Madrida.

Niko nije obavijestio Čeriševa da zbog skupljenih žutih kartona nije imao pravo nastupa na kup utakmici protiv Cadiza igranoj u srijedu, istaknuo je na vanrednoj konferenciji za novinare predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Ruski 24-godšinji napadač Čerišev, koji je lani u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona u kupu, postigao je u trećoj minuti prvi gol za pobjedu Real Madrida od 3:1 u Cadizu u šesnaestini finala kupa.