Potreban novac
45

Real mora prodavati igrače: Bale predvodi impresivnu transfer listu

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Real Madrid je ovog ljeta za 298 miliona eura, ne računajući bonuse, doveo Edena Hazarda, Luku Jovića, Edera Militaa, Ferlanda Mendyja i Rodryga Goesa, a prije novih pojačanje moraju prikupiti finansijska sredstva kako bi ispeglali brojke.

Kraljevi zbog toga planiraju prodajom igrača prikupiti više od 250 miliona eura pa je tako prvi otišao Marcos Llorente u Atletico za 30 miliona eura, dok je Mateo Kovačić na pragu prelaska u Chelsea za 45 miliona eura.

Transfer Raula de Tomasa u Benficu će navodno uskoro biti objavljen, cijena je 20 miliona, a prema najnovijim informacijama francuski bek Theo Hernandez mogao bi preći u Milan za također 20 miliona eura.

Real će na taj način zaraditi 115 miliona eura, a tek se očekuje prava zarada budući da je James Rodriguez blizu Napolija, koji navodno za njega nudi 50 miliona eura.

Na transfer-listi nalaze se još Keylor Navas, Isco, Nacho, Lucas Vazquez, Marco Asensio i Gareth Bale, dok je Florentino Perez stavio veto na prodaju Danija Ceballosa.

Za Navasa nema pravih ponuda, Nacha traži Sevilla, a Isco navodno još nije siguran šta napraviti, baš kao i Vazquez i Asensio.

Real bi rado prodao Balea za kojeg traži između 80 i 100 miliona, ali Velšaninu se očito ne žuri te odbija pomisao o samoinicijativnom spuštanju ličnih zahtjeva.

U međuvremenu šalje signale kako je spreman sjediti na klupi i odraditi ugovor do kraja, a ako ne bude igrao, može se zabavljati na golfu.