Traže pojačanja
6

Real Madrid želi dovesti Kevina De Bruynea

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Real Madrida želi dovesti veznjaka Manchester Cityja i reprezentativca Belgije Kevina De Bruynea, piše španski AS.

On ove sezone igra u fantastičnoj formi i jedan je od najzaslužnijih igrača što Građani nakon 14 odigranih utakmica imaju čak 13 pobjeda i jedan remi, a s obzirom na formu u kojoj se nalaze, interes Kraljevskog kluba ne treba biti iznenađenje.

Promjene su potrebne i u ekipi Zinedinea Zidanea, koja ima puno problema s rezultatima u ovoj sezoni, a nakon odbranjene titule prvaka Evrope i osvojenog španskog Super kupa, forma Madriđana naglo je pala i već sada zaostaju osam bodova za Barcelonom.

Ipak, engleski mediji pišu kako Belgijanac nije zainteresovan za prelazak u Real Madrid te da želi nastaviti sarađivati sa Pepom Guardiolom koji u potpunosti ima podršku svih igrača Manchester Cityja.

Pored Madriđana i PSG je pokazao interesovanje za De Bruynea, no sve bi moglo pasti u vodu ukoliko on potpiše novi ugovor koji se već mjesecima na Etihadu najavljuje. Ukoliko ne potpiše, to će biti poziv za Kraljeve.