Nogomet
168

Real Madrid želi dovesti Asmira Begovića

Anadolija
Asmir Begović (Foto: EPA)
Asmir Begović (Foto: EPA)
Britanski mediji pišu kako Real Madrid u svoje redove želi dovesti golmana Stoke Cityja i reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Begovića.

Telegraph navodi da se Stoke City priprema za bitku da zadrži Begovića ovog ljeta, jer je Real Madrid itekako zagrijan da dovede golmana bh. reprezentacije, čija je vrijednost procijenjena na 15 miliona funti.

Menadžer Real Madrida Reala Carlo Ancelotti je dva puta pokušavao da dovede bh. reprezentativca, prvi put u Chelsea, ali i nakon što je preuzeo španski klub.

Inače, Stoke za Begovića traži između 12 i 15 miliona funti obeštećenja, a poznato je da je ovaj sjajni golman od ranije na meti Manchester Uniteda i Manchester Cityja, tako da u njegovom sadašnjem kubu već očekuju da počnu stizati ponude.

Britanski mediji podsjećaju da će Begović ovog ljeta sa reprezentacijom BiH igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dodajući da će mu cijena porasti nakon što BiH odigra utakmice protiv Argentine, Nigerije i Irana.

Ipak, smatraju da Begović ima sigurno mjesto u Stokeu i napustit će klub samo u slučaju da negdje drugo bude prvi golman.