La Liga
13

Real Madrid u finišu slomio Valladolid i prekinuo crnu seriju

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida upisala je pobjedu u susretu 11. kola španske La Lige, a oni su na svom Santiago Bernabeu porazili Valladoild s dva pogotka u finišu meča rezultatom 2:0. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, Real Madrid je pokušavao doći u vodstvo, ali Benzema i Bale nisu iskoristili najbolje prilike iz prvog dijela. Odmah na početku drugog poluvremena, Benzema je propustio novu priliku, da bi u 56. minuti Casemirov udarac odbranio gostujući golman. Ključni trenutak meča desio se u 83. minuti kada je Kiko nakon udarca mladog Junior Viniciusa postigao autogol. Konačnih 2:0 postavio je Sergio Ramos u 88. minuti s bijele tačke nakon što je u kaznenom prostoru srušen Benzema. Real je ovom pobjedom napokon prekinuo crni niz u španskoj La Ligi i nakon 11. odigranih utakmica imaju 17 bodova, četiri manje od Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, Real Madrid je pokušavao doći u vodstvo, ali Benzema i Bale nisu iskoristili najbolje prilike iz prvog dijela.

Odmah na početku drugog poluvremena, Benzema je propustio novu priliku, da bi u 56. minuti Casemirov udarac odbranio gostujući golman. Ključni trenutak meča desio se u 83. minuti kada je Kiko nakon udarca mladog Junior Viniciusa postigao autogol.

Konačnih 2:0 postavio je Sergio Ramos u 88. minuti s bijele tačke nakon što je u kaznenom prostoru srušen Benzema.

Real je ovom pobjedom napokon prekinuo crni niz u španskoj La Ligi i nakon 11. odigranih utakmica imaju 17 bodova, četiri manje od Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Tabela: