Nogomet
75

Real Madrid u finišu do preokreta i pobjede nad Deportivom, Ramos ponovo junak

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 15. kolu La Lige Real Madrid je na svom stadionu Santiago Bernabeu pobijedio Deportivo iz La Corune (3:2).

Real je nastavio impresivan niz bez poraza u cijeloj takmičarskoj sezoni, a ovo je njegova 11. pobjeda u La Ligi. Deportivo je upisao treći poraz u posljednje četiri ligaške utakmice.

Nakon prvog poluvremena koje je proteklo bez pogodaka, ali i u dominaciji Reala, gledaoci su u drugom poluvremenu utakmice gledali pravu dramu.

Najprije je Real u 50. minuti poveo preko Morate, a onda je uslijedio brzi preokret gostiju. Joselu je pogađao u 63. i 65. minuti te zabrinuo navijače domaćeg tima. Veliki teret s leđa Real Madrida skinuo je rezervista Diaz kada je pogodio glavom u 84. minuti za 2:2.

Real je tim pogotkom "namirisao krv" i nastavio napadati svim snagama. Trud se isplatio u drugoj minuti sudijske nadoknade kada Ramos pogađa za pobjedu 3:2.

Ramos je i prošle sedmice bio junak Reala kada je postigao izjednačujući gol u El Clasicu protiv Barcelone (1:1) na stadionu Camp Nou.

Ranije su Las Palmas i Leganes (1:1) podijelili bodove. Za domaćina je pogodio Livaja (21'), dok je gol za Leganes postigao Guerrero (76' penal).

Tabela: