La Liga
66

Real Madrid u dramatičnom finišu meča spasio pobjedu i probio se na prvo mjesto

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida pobijedila je Rayo Vallecano u meču 13. kola španske La Lige rezultatom 2:1 i tako se probila na prvu poziciju na tabeli s dva boda više od Real Sociedada.

Rayo odlično otvara meč i već u prvoj minuti prijeti preko Garcije, no njegov udarac je otišao desno od gola, da bi odmah na drugoj strani zaprijetili Vinicius i Benzema, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, plod nešto bolje igre na početku meča Real je ubrao u 14. minuti kada je Kroos pogodio za vodstvo od 1:0, da bi ubrzo nakon toga, tačnije u 38. minuti, Benzema postigao drugi gol za svoj tim i tako im donio veliko vodstvo na poluvremenu.

Real je sigurno čuvao stečenu prednost u drugom poluvremenu, no stvari su se promijenile u 77. minuti kada je Falcao, samo osam minuta nakon što je ušao na teren, pogodio za 2:1 i tako znatno ugrozio prednost Kraljevskog kluba.

Najbolju šansu da Rayo dođe do remija i jednog boda gosti su imali u 92. minuti, ali je Toni Kroos izbacio loptu s gol-linije, nakon čega je Courtois sjajno odbranio udarac s distance.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i tim Carla Ancelottija uspio je sačuvati prednost, a tako i ostvariti osmu pobjedu u ovoj sezoni i sa 27 bodova izbiti na prvo mjesto na tabeli.

U narednom kolu, a koje se igra nakon reprezentativne pauze, Real će igrati protiv Granade u gostima.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid - Rayo Vallecano 2:1 (Kroos 14', Benzema 38' - Falcao 77')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore