La Liga
257

Real Madrid sumnjivim penalima stigao do pobjede kod Levantea

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida pobijedili su na Ciutat de Valenciji u okviru 25. kola La Lige ekipu Levantea rezultatom 2:1 i tako se iskupili za poraz od Girone u prošlom kolu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu veliku priliku propustio je Roger u 23. minuti kada je pogodio stativu.

Krenuo je potom Real žestoko. Abarisketa je fantastično odbranio udarce Kroosa i dva puta Viniciusa, a nagrada za dobru partiju stigla je pred sami kraj poluvremena.

Igrač Levante je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je Villanueva je nakon provjere VAR-a dosudio penal. Domaći su smatrali da je penal nepostojeći jer je igrač nehotice pokušao odbraniti svoje lice. Benzema je izveo penal i postigao gol za 0:1.

Da večeras nije noć Rogera potvrdilo se i u 45. minuti kada je još jednom pogodio stativu.

Imali su početkom drugog poluvremena Roger i Benzema po još jednu dobru šansu, a pola sata prije kraja meča Levante je izjednačio. Roger je napokon zabio nakon centaršuta Moralesa.

Vinicius je mogao u dva navrata opet dovesti Real u vodstvo, ali Kraljevi su tek pogotkom Balea s bijele tačke stigli do tri boda. Prethodno je sudija ponovo donio kontroverznu odluku nakon što je Doukoure napravio, čini se, nepostojeći faul.

Sadržajnu utakmicu krunisali su i isključenja Nacha na jednoj i Rochine na drugoj strani, ali promjene rezultata više nije bilo.

Real je na trećem mjestu La Lige, dok je Levante na 13. poziciji.

Tabela: