Velike promjene
215

Real Madrid spremio pola milijarde za dovođenje Neymara i Salaha

Klix.ba
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez napravit će velike promjene u ofanzivnoj liniji Kraljevskog kluba tokom ljetnog prijelaznog roka, javljaju španski mediji.

Navodno, prvi čovjek aktuelnog prvaka Evrope donio je konačnu odluku o sljedećoj sezoni, a nakon nekoliko godina u kojima nije pravio velike transfere Real Madrid će potrošiti blizu 500 miliona eura na nova pojačanja.

Prema prvim izvještajima, na radaru kluba nalaze se dvojica ofanzivnih igrača, a to su Brazilac Neymar koji trenutno nastupa za PSG i Mohamed Salah koji s velikim uspjehom nosi dres Liverpoola.

Kako pišu mediji u Španiji, Neymar bi u Real Madrid mogao doći i prije početka Svjetskog prvenstva i za njegove usluge klub iz Madrida platit će PSG-u blizu 300 miliona eura. Također, Neymar bi "na poklon" trebao dobiti i dres s brojem 10.

S druge strane, Perez je spreman platiti 200 miliona eura za dovođenje Mohameda Salaha koji je odigrao najbolju sezonu u svojoj karijeri, a ukoliko s Liverpoolom osvoji Ligu prvaka, na kraju godine mogao bit dobiti i nagradu za Zlatnu loptu.

Španski mediji također pišu da će klub napustiti Benzema i Bale i da će njihovi transferi biti samo jedan dio novca kojim će se platiti dva nova igrača, a sam Perez navodno očekuje da će dolaskom Salaha i Neymara popularnost Real Madrida znatno narasti u svijetu i da će samo prodajom dresova Kraljevski klub otplatiti dva velika pojačanja.

Ukoliko Neymar pređe u Real Madrid, to će biti najskuplji transfer svih vremena, samo godinu dana nakon što je iz Barcelone prešao u PSG u transferu vrijednom 222 miliona eura.