Trijumf Levantea
167

Real Madrid šokantno poražen na Santiago Bernabeuu, Lopetegui pred otkazom

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Levantea iznenađujuće su pobijedili na Santiago Bernabeuu u okviru devetog kola La Lige favorizovanu ekipu Real Madrida rezultatom 2:1.

Real je tako upisao treći vezani poraz u svim takmičenjima, a zadnju pobjedu su slavili gotovo prije mjesec dana pa je ostanak trenera Julena Lopeteguija na klupi Kraljeva pod velikim znakom pitanja. S druge strane, Levante je upisao treću uzastopnu pobjedu u La Ligi.

Gosti su već u šestoj minuti došli u vodstvo nakon što je pogodio Morales, a nakon propuštene prilike Asensija uspjeli su i udvostručiti prednost. Sudija Fernandez je uz pomoć VAR-a dosudio penal koji je preciznim udarcem u gol pretvorio Roger za velikih 0:2 nakon samo 13 minuta igre.

Četiri minute kasnije Ramos je pogodio prečku, a potom je gol Asensia poništen zbog ofsajda. Redale su se prilike za Real, a promašivali su Lucas, Ramos, Marcelo, Mariano i Isco pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:2.

Levante se uspio konsolidovati na odmoru pa je prvu priliku u drugom poluvremenu Real propustio u 66. minuti, kada je Oier odbranio udarac Balea.

Ipak, spasa mu nije bilo šest minuta kasnije kada je Marcelo pogodio nakon dodavanja Benzeme.

Iako je Real žestoko napadao do kraja meča te je Benzema propustio još jednu dobru šansu, promjene rezultata nije bilo i gosti su slavili veliku i šokantnu pobjedu.

Real je uprkos porazu ostao na petom mjestu La Lige, dok je Levante skočio na sedmu poziciju.

Tabela: