La Liga
43

Real Madrid siguran protiv Leganesa, Courtois debitovao za Kraljevski klub

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida upisala je sigurnu pobjedu u meču 3. kola španske La Lige, a oni su na svom Santiago Bernabeu porazili Leganes sa 4:1.

Kraljevski klub od prve minute ofanzivno je krenuo prema golu Leganesa, a prvu priliku nije iskoristio Asensio u petoj minuti. Ipak, igrala se 17. minuta kada lopta dolazi do Garetha Balea koji pogađa za 1:0 i tako nastavlja seriju postignutih pogodaka. Ovo je za Velšanina treći pogodak u ovoj sezoni La Lige.

Samo sedam minuta nakon pogotka Reala, gosti dolaze do poravnanja. Casemiro je napravio penal, sudija Latre pokazuje na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Carillo koji loptu šalje u jednu, a debitanta na golu Real Madrida Courtoisa na drugu stranu.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a samo 15. minuta trebalo je Realu da u drugom poluvremenu riješi pitanje pobjednika. Prvo je Benzema u 50. minuti pogodio za 2:1, da bi isti igrač u 61. minuti postigao svoj drugi, a za Real treći pogodak.

Konačnih 4:1 postavio je Sergio Ramos u 66. minuti s bijele tačke.

Real će ovom pobjedom makar jednu noć biti usamljen na prvom mjestu španske La Lige s maksimalnih devet bodova, a prvi konkurent za titulu prvaka, ekipa Barcelone, svoj meč trećeg kola igra u nedjelju protiv Huesce na Camp Nou.