La Liga
16

Real Madrid se sigurnom pobjedom protiv Valencije probio na peto mjesto

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala pobijedili su na Santiago Bernabeuu u Madridu u ovkiru 14. kola La Lige ekipu Valencije rezultatom 2:0.

Evropski prvaci su se tako donekle iskupili nakon sramotnog poraza od Eibara u prošlom kolu, dok je Valencia prekinula niz od dvije uzastopne pobjede.

Domaći su u vodstvo stigli već u osmoj minuti. Wass je pokušao izbiti loptu glavom nakon centaršuta, ali je nespretno poslao loptu u svoj gol pa je golman bio nemoćan.

Do odlaska na odmor još je samo dobru priliku propustio Bale, kada je nakon pola sata igre pucao po sredini gola i nije bilo problema za golmana.

U nastavku se igrao znatno bolji nogomet, a Valencia je imala dvije dobre šanse. Prvo je Mina pucao malo iznad prečke iz dobre situacije, a neprecizan je malo kasnije bio i Gabriel.

Međutim, to je bilo sve od Valencije. U 73. minuti Asensio se našao u dobroj prilici, ali je bio izblokiran, a sedam minuta prije kraja meča Real je udvostručio prednost. Benzema je uposlio Lucasa koji posprema loptu u gol za konačnih 2:0.

Real je s večerašnjom pobjedom prestigao Espanyol i Getafe te je sada petoplasirana ekipa La Lige, dok je Valencia na 13. mjestu.

Tabela: