La Liga
243

Real Madrid se remijem protiv Celte oprostio od borbe za titulu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida remizirala je u pretposljednjoj utakmici 18. kola španske La Lige protiv Celte u Vigu, a konačan rezultat glasio je 2:2.

Zinedine Zidane odlučio je meč početi s Baleom i Ronaldom u vrhu napada, ali prvu priliku na meču imali su domaći igrači, no Aspas je pogodio stativu.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, a onda u 33. minuti Celta dolazi u vodstvo. Daniel Wass izašao je sam ispred Keylora Navasa i fantastičnim lob udarcem dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Ipak, samo pet minuta nakon toga Real Madrid je u potpunosti preokrenuo rezultat. Prvo je Gareth Bale nakon sjajnog kontranapada u 36. minuti matirao domaćeg golmana za 1:1, a onda dvije minute nakon toga koristi centaršut Isca s desne strane i donosi veliki preokret za svoju ekipu.

U drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa imale su nekoliko dobrih prilika, a u 72. minuti sudija Latre svirao je kazneni udarac za Celtu koji Iago Aspas nije uspio pretvoriti u pogodak. Ono što nisu uradili s bijele tačke, igrači Celte uradili su u 82. minuti. Marcelo je izgubio jednu loptu na centru igrališta, Wass je centrirao u kazneni prostor, a na pravom mjestu bio je Gomez koji je poravnao rezultat na 2:2.

Aktuelni prvak Evrope odmah je krenuo po treći pogodak, ali do kraja meča jedinu šansu propustio je Lucas kojem je golman Celte odbranio udarac.

Ovim remijem, Real Madrid će ostati sa čak 16 bodova manje od prvoplasirane Barcelona, ali i utakmicom manje, dok je Celta ostala na 14. poziciji i sada ima 22 osvojena boda.

Tabela: