Boluje od raka
117

Real Madrid pružio podršku Vilanovi

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon što je svijet obišla vijest da se treneru Barcelone Titu Vilanovi vratio rak na parotidnoj žlijezdi, najveći rival Real Madrid bio je među prvima koji je ponudio punu podršku strategu katalonskog nogometnog kluba.

Vilanova je bio operiran u novembru 2011. godine, nakon čega se vratio trenerskom poslu, kao pomoćnik Pepa Guardiole, misleći da je najgore iza njega. No, španski mediji prenijeli su jutros vijest da se zloćudna bolest vratila i da je pred Vilanovom nova životna bitka.

"Real Madrid želi izraziti svoju podršku, ljubav i suosjećanje Barceloninom treneru Titu Vilanovi. Nadamo se da će se brzo oporaviti", stoji u saopćenju za medije na službenoj internetskoj stranici kluba.

Još se uvijek čeka da Barcelona u javnost izađe sa svojim saopćenjem, a to bi se moglo i trebalo dogoditi nakon klupskog treninga, koji je pak zatvoren za javnost.

Vilanova je u svojoj prvoj godini kao trener predvodio Barcelonu do 15 pobjeda i jednog remija u 16 utakmica Primere. To je ujedno i najbolji start neke ekipe u historiji španskog prvenstva.

Osim Real Madrida, riječi podrške Vilanovi pristižu iz cijelog svijeta, iz apsolutno svih sportova. Putem Twittera oglasili su se, između ostalog, Rafael Nadal, Marcelo, De Gea i mnogi drugi brojni klubovi i igrači.