Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Real zna koga dovodi i radi ciljano na tome, ozbiljan promašaj je bio Kaka. Barca još nije dovela nijedno pojačanje da je opravdalo očekivanja i cifru.. Ibrahimović, Villa, Fabregas, Neymar koji je imao samo nekoliko dobrih partija, a neće se ni Suarez dobro pokazati dok je patuljka u kojeg gledaju kao u Boga..
Avdija Vršajević je svoji dresove prodao kao ovaj i Ronaldo skupa! Pojma ovaj klix nema
hahahaa, Avdija je dao gol, mozemo se mi koliko hocemo sprdati s tim :)
Kako prodaju maglu svijetu, a svi znaju ko im finansira transfere. Od prodaje dresova, Real Madrid, kao i vecina klubova svijeta ima oko 36%, isto toliko ide Adidasu, a ostatak se odnosi na poreze (24%) i troskove transporta (4%). Dakle, od tih 3.85 mil, Realu ce pripasti malo vise od 1 mil. Od Ronadove prodaje dresova u prvoj godini, kada je prodato oko milion dresova, zaradili su oko 24 mil eura, a to je priblizno njegova plata + porezi na platu. Od Bale-ove prodaje dresova prosle sezone zaradili su mizernih 4 mil eura jer je Bale marketinski neeksponiran igrac. Po lupanjima Florentina Pereza i navijaca Reala, u prvoj godini Ronaldova dolaska, prihodi Reala su trebali biti povecani za 160 mil eura u odnosu na prethodnu jer su doveli i Kaku za 65 mil eura. Ove gluposti mogu prodavati samo onima koji nemaju veze sa ekonomijom i nisu sposobni sabrati 2 i 2. Al dok je Bankie i Spanjolske narodne stranke, mogu bacati suplje jer se uvijek moze zavuci ruka u drzavni dzep.
Nemoj siriti dezinformacije, prvo zasto bi toliki dio isao Adidasu kad su oni sponzor i placaju milione samo da igraci Reala nose njihove dresove jer je to velika reklama, drugo, dovodjenjem Ronalda, Kake, Alonsa itd 2009.-te povecali su se prihodi od tv prava zbog silnih zvijezda tako da u konacnoj racunici Real je postiga da bude prvi klub ne samo po prihodima nego i po profitu posljednjih 5 god te od toga vracaju akumulirani dug za period (2002-2008 od nekih 500 mil) koji je bio posljedica slicne politike kluba ali sa puno manjim prihodima zbog opcenito manjeg toka novca u svijetu fudbala!
Nisam ti ja kriv sto ne znas naci sam podatke o tome. Nastavi da zivis u zabludi da sve to ide Realu. Za one koje interesuje, Adidas placa 38 mil eura godisnje Realu kako bi njegovi igraci nosili opremu Adidasa i to je fiksna cijena. Sve ostalo se djeli. Na ovom linku ima jedna fina analiza pa ko hoce nek procita: http://www.redcafe.net/threads/can-big-name-transfer-fees-be-recouped-by-shirt-sales.376838/ na drugom imate najbolju mogucu situaciju za Real Madrid u slucaju Ronalda gdje se uzima maksimalni procenat koji klub moze dobiti od 50%: http://www.ronaldo7.net/news/2014/04/818-real-madrid-sold-1-million-cristiano-ronaldo-jerseys-last-year.html @Real Madrid: nastavi da zivis u zabludi i vjerujes svakom idiotluku koji ispali Florentino Perez da bi opravdao ulaganja i svake godine dodatna zaduzivanja Reala.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
BIJELI CIGANI
Ka'e statistika Kristijano Ronaldo proda dresova kao cijeli Bayern Minhen.
dobro došao, kralju!
ne zaradjuje Real 77 € na dresu nego oko 7,5€-8€ tako da je ova cifra ispravna.
haha sine moj nije to Zeljo Sarajevo Široki haha.
Pa ne kupuju se dresovi na pijaci da zarada bude 7,5-8!
77x50.000= 3.850.000 € a ne 385.000 € ! -_- Zar nemate digitron?
hvala na računici :D
@Grean Arrow To je jedna pametna sprava, uzmes je i saberes se malo, da ti prodam jednu?
Zeznuli ste se golemo u ovim brojkama. Prvo, ne vjerujem da mogu prodati 50.000 dresova za jedan dan, a drugo i da prodaju cifra od zarade je 3.850.000 a ne 385.000e.
A gdje pise 385.000€??????
I još dodatno, cijena dresa je 99,90e a ne 77 :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)