Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
14 titula prvaka Spanije za vrijeme diktatorske vladavine Francisca Franca (1954., 1955., 1957., 1958., 1961., 1962., 1963., 1964., 1965., 1967., 1968., 1969., 1972., 1975.,), dovoljne su kako bi se donio logican zakljucak da je Real Madrid klub sa fasistickom prosloscu, bas kao sto su i Lazio, Benfica, Wolfsburg...
@hacker__ jarane posto si toliko nepismen i zatucan moram da ti kazem da je Real Madrid kraljevski klub, dakle bio je pod pokroviteljstvom španskog kralja ( Real na španskom znaci kraljevski) i još da ti kažem jednu stvar, što se tiče generala Franca, klub pod njegovim pokroviteljstvom je upravo bio Atletico Madrid, tako molim te da se poklopiš i da ne pišeš sranja. Ja lično da sam igrao finale lige prvaka i da sam zabio gol, pa da se lopta samo od mene odbila i usla u mrezu ja bih ga slavio ko lud, a i ti bi sigurno.. Ne znam sto ti je toliko muka sto je real 10-ti put uzeo najprestižnije klupsko takmičenje na planeti Zemlji?! :)
Ako pominjete Barcelonmu I Real je pet puta zaredom osvojio kup prvaka od 55 do 60. Nidje veze vam je tekst!
Sto ne mogu ovog Ronalda i njegovog kurcenja, dao gol iz nepostojeceg penala kada je sve vec bilo gotovo, vidio se nije i onda se nesto kurci, pokazuje misice i pravi face kao da je on najzasluzniji za to. Debilu jedan da ti nije bilo Di Marije ne bi vas nigdje bilo.
Lik je postigao 17 golova u LP, naravno da ce slaviti sve i jedan od njih. Izracunaj gdje bi zavrsili bez tih 17 golova. I usput nabavi naocale, cuj nepostojeci penal, ne vjerujem.
@sule: Cuj ja Vuckovo godiste, udri se bekane, sigurno sam stariji od tebe i vise sam se nagledao dobrih igraca nego sto ces ti ikada vidjeti u zivotu. A da ista znas o kvaliteti pravog igraca znao bi da se taj tvoj Ronaldo, na koga vjerovatno svrsavas, nikada nece moci porediti sa Mesijem, a kamoli sa nekim drugim igracem iz proslosti. I ja nisam rekao da je Real nezasluzeno osvojio LP, nego da se Kristina nije vidjela, a kurci se kao da je on najzasluzniji, a Di Maria koji je najzasluzniji se ne kurci.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@le meilleur du monde Kakve tri ekipe covjece sta je s tobom, kakvo bi to takmicenje bilo od tri ekipe? xD 1955. su bile tri runde utakmice, pa polufinale, i finale.. Real je prvo pobijedio Sevillu 2-0, pa onda Swiss Geneve pobijedio 7-0, pa onda Partizan 4-0 kuci, u gostima bilo 3-0 za Partizan i Real prosao.. U polufinalu su pobijedili Milan 4-2 kuci i izgubili 2-1 u gostima i prosli u Finale.. Tu su dobili 4-3 francuski klub Reims na Stade de France-u.. Od tad pocinje prica o Realu kao neprikosnovenom po titulama u Evropi. Za sve je zasluzan predsjednik Santiago Bernabeu koji je ulozio pare, napravio tad najbolji stadion u Evropi, itd.itd.. Mozete hejteri pricat kolko hocete da je real na guzove 5 titula uzeo i da se one ne racunaju, ali u tim vremenima i uslovima bilo je 100 puta teze igrati nego danas.. Real je bez obzira na uspone i padove najveci klub na svijetu i vjerovatno ce jos dugo dugo to biti... ;)
real madrid je osvojio pet titula lige prvaka u 60-tim, koja se tada zvala evropski kup, a zanimljivo da je tada došao di stefano, posredstvom zakona prema kojem jedino real madrid može dovoditi igrače izvan španije. opa. autor ovakvog zakona je, naravno, vaš tata i veliki fašista franco. sinoć ste opet pokazali pravo lice kod pogotka zalizanka, onakva proslava i provokacija, a iz penala zabio. toliko o vašoj veličini
12 godina su cekali trofej lige prvaka hahahaha a do tad su potrosili preko milijardu dolara na raznorazna pojacanja koja su dovlacili svake godine.uzas
cijeli atletico madrid kosta 73 miliona samo Bale 100 :)))
upravo to nalixe,real svake sezone trosi ogromnu lovu na pojacanjima.i bruka je da su morali 12 godina cekat da ponovo osvoje ligu prvaka a toliko novaca davali.
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Smijesno je da se Realu racunaju prvih 5 titula kada se zna da su tada 3 ekipe ucestovale samo u takmicenju
hhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaha
Jesil ti normalan? Malo se raspitaj i procitaj neke stvari pa onda pisi.. Tih 5 titula koje je Real uzeo su uzete na takmicenju koje je gotovo isto kao i danas, dakle format takmicenja skoro identican, samo sto su tad mogli igrati samo šampioni evropskih nacionalnih prvenstava a od 1997. mogu i drugi i treci i tako dalje..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kurcelona i kup velesajamskih gradova..to ko kod nas bajramski turnih :)
real ima 5 titula glinenih cupova kad je LP cinilo 4 kluba.
Intertoto kup je smijesan, u taj kup je isao neko 5 ili 6 iz nase lige dok ga nisu ukinuli..zamisli iz vecih liga, nisu htjeli ni da igraju to sranje