Historija se ponavlja
32

FOTO+VIDEO / Real Madrid osvaja jubilarni 10. naslov prvaka Europe?

Totalsport
15. maja 2002. godine Real Madrid je pobjednom nad Bayerom osvojio naslov Lige prvaka (Foto: AFP)
15. maja 2002. godine Real Madrid je pobjednom nad Bayerom osvojio naslov Lige prvaka (Foto: AFP)
Posljednji put kada je Real Madrid ovako loše krenuo u sezonu (2001/2002) na kraju iste je osvojio naslov europskog nogometnog prvaka, svoj deveti u klupskoj historiji.

Nakon remija protiv Valencije, poraza od Getafea, pobjede protiv Granade i novog poraza od Seville, nogometaši trenera Josea Mourinho na Santiago Bernabeuu u utorak dočekuju prvaka Engleske, Manchester City, u sklopu 1. kola najjačeg klupskog natjecanja u Europi. Brazilac Marcelo bio je realan nakon posljednjeg poraza protiv Seville.

Kada je Vicente del Bosque, današnji selektor reprezentacije Španije, sjedio na klupi Reala na početku sezone 2001/2002, klub iz španske metropole upisao je poraze od Valencije i Betisa, remi protiv Malage i pobjedu protiv Espanyola, a identični rezultati, protiv drugih ekipa, dogodili su se i ove sezone.

Na kraju te iste sezone Real je prekrasnim golom Zinedinea Zidanea u finalu Lige prvaka slavio protiv Bayer Leverkusena 2-1, te osvojio deveti naslov prvaka Europe u povijesti "kraljevskog kluba". Može li se historija ponoviti, a Real osvojiti jubilarni 10. naslov...?