Nova povreda
1

Real Madrid niže pobjede, ali Zidane iz utakmice u utakmicu ostaje bez igrača

K. H.
Trenutak kada je Lucas Vazquez doživio povredu koljena (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada je Lucas Vazquez doživio povredu koljena (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Real Madrida Lucas Vázquez doživio je povredu zadnjeg ukrštenog ligamenta lijevog koljena i zbog toga će biti van terena do kraja ove sezone, objavio je Kraljevski klub na službenoj stranici.

Vázquez je povredu doživio u susretu protiv Barcelone poslije jednog žestokog duela sa Busquetsom, a iako je pokušao nastaviti utakmicu i pomoći svojim saigračima, na kraju je u 64. minuti izašao s terena i bilo je jasno da je riječ o nešto težoj povredi.

"Poslije testova medicinske službe Real Madrida utvrđena je povreda zadnjeg ukrštenog ligamenta lijevoj koljena kod Lucasa Vazqueza", objavili su na zvaničnoj stranici Real Madrida.

Iako klub nije zvanično potvrdio da ovaj krilni igrač neće igrati do kraja sezone, španski mediji saznaju da će Lucas sigurno biti van terena naredna dva mjeseca i da je njegov nastup na Euru pod upitnikom.

Treba reći i to da je Lucas nedavno odbio potpisati novi ugovor s Real Madridom, s obzirom na to da mu trenutni ističe ove sezone, a ukupno je za Real u ovoj sezoni odigrao 34 meča i pri tome postigao dva pogotka uz osam asistencija.

Real Madrid je sinoćnji meč protiv Barcelone igrao bez povrijeđenih Danija Carvajala, Edena Hazarda, Sergija Ramosa i bolesnog Raphaela Varanea, no Kraljevski klub je unatoč tome uspio upisati novu pobjedu i tako nastaviti fantastičan niz rezultata u posljednje vrijeme.

Podsjećamo, ranije su pobijedili Liverpool u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka, a trenutno imaju niz od šest uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.