Nogomet
0

Real Madrid ne želi platiti četiri miliona eura za Ancelottija

Klix.ba
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Real Madrid ne želi patiti otkupnu klauzulu za trenera PSG-a Carla Ancelottija koja iznosi blizu četiri miliona eura.

Prema pisanju Marce, iz Kraljevskog kluba poručili su talijanskom stručnjaku da bogatim šeicima, vlasnicima pariskog kluba, neće platiti četiri miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula za Ancelottija, koji ima još jednu godinu ugovora sa novim prvakom Francuske.

U prethodna dva slučaja, kada su na klupu Reala dolazili Manuel Pellegrini i Jose Mourinho, Real je plaćao odštetu Villarealu i Interu. Žuta podmornica dobila je četiri miliona, dok je inter na Portugalcu zaradio 16 miliona eura.

Uprava madridskog kluba shvata da Ancelotti želi napustiti glavni grad francuske, ali su mu poručili da će eventualne nesuglasice u vezi sa ugovorom morati riješiti sa vlasnicima PSG-a. Predsjednik Real Madrida Florentino Perez dao je Talijanu rok od deset dana da dogovri sve detalje raskida ugovora prije nego objave njegovo ime kao zamjenu Mourinhu za narednu sezonu.

Osvajanje titule prvaka francuske i dobre partije u Ligi prvaka mogle bi biti dovoljan argument Ancelottiju kod šeika Al-Khelaifija na sljedećem sastanku koji bi se trebao održati do kraja ove sedmice i kada bi trebala biti poznata sudbina Talijana.