Senzacija
7

Real Madrid napravio veliki kiks i ostao bez liderske pozicije na tabeli španske lige

N. M.
Detalj s večerašnje utakmice u Madridu (Foto: EPA-EFE)
Detalj s večerašnje utakmice u Madridu (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida napravili su veliki kiks u meču 12. kola španske La Lige, pošto su na stadionu Santiago Bernabeu remizirali s Rayo Vallecanom (0:0).

Real je dobro otvorio utakmicu i prijetio već u 6. minuti preko Valverdea, ali njegov šut je išao ravno u golmana gostiju.

Gosti su uzvratili desetak minuta poslije pokušajem Alvara Garcije s ivice šesnaesterca, ali lopta je ipak otišla tik pored stative.

Sljedeći put je Real zaprijetio tek u 31. minuti preko Frana Garcije, a nakon njega je neprecizan bio i David Alaba. Potom smo dugo čekali na novo uzbuđenje, koje je došlo u 66. minuti kad je poništen pogodak Viniciusa zbog ofsajda.

U 72. minuti Rodrygo šutira pored gola, finiš utakmice donio je velik pritisak Reala na odbranu gostiju, ali Kraljevski tim nije mogao do pobjedonosnog pogotka.

Makedonski golman Stole Dimitrievski bio je nesavladiv za Kraljeve.

Pošto je Girona jučer s 4:2 savladala Osasunu, Real Madrid je nakon 12. kola ostao bez liderske pozicije na tabeli. Trenutno je drugi s 29 bodova, a Girona ima dva više uz lošiju gol-razliku za jedan pogodak.

Upravo je Girona naredni rival Rayo Vallecana, dok će Real Madrid prvo igrati protiv Brage u Ligi prvaka (srijeda), a onda u La Ligi dočekuje Valenciju.

Rezultat:

Real Madrid - Rayo Vallecano 0:0