Sav taj biznis
16

Real Madrid je poslao pismo, zaprijetio tužbom i uništio snove Angela Di Marije

K. H.
Angel Di Maria (Foto: EPA-EFE)
Angel Di Maria (Foto: EPA-EFE)
Veznjak PSG-a Angel Di Maria u popularnoj argentinskoj televizijskoj emisiji Podemos Hablar otkrio je kako mu je Real Madrid 2014. godine uništio snove te zaprijetio da ne smije igrati finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Njemačke.

Real Madrid je 2014. godine postao prvak Evrope, a jedan od glavnih igrača Kraljevskog kluba bio je upravo Di Marija, a sjajnu formu prenio je i u dres reprezentacije Argentine s kojom je stigao do finala Svjetskog prvenstva.

Di Maria je propustio polufinalni meč protiv Holandije zbog povrede bedrenog mišića, a uoči finala u kojem je želio igrati, stiglo je pismo prijetnje iz Real Madrida da ne smije nastupiti jer je već dogovoren njegov transfer u Manchester United vrijedan 75 miliona eura.

"Doktor u reprezentaciji Daniel Martinez donio mi je pismo i rekao da je stiglo iz Madrida. Znao sam da me žele prodati, a u pismu je bila prijetnja tužbom ako zaigram u finalu, što sam tek poslije saznao. Znali su da sam povrijeđen i da bi igrajući mogao upropastiti dogovoreni transfer u Manchester United vrijedan 75 miliona eura. Poderao sam pismo bez da sam ga otvorio, to je bilo moje finale i nisam se plašio njihovih prijetnji. Rasplakao sam se i molio selektora da igram, ali on je umjesto mene stavio Enza Pereza", prisjetio se Di Maria.

Argentina je u finalu poražena od Njemačke, a Di Marija je na Old Traffordu proveo samo jednu sezonu, nakon čega je kao jedan od najvećih promašaja u historiji Premiershipa napustio klub.