Nije se dovoljno oporavio
0

Real Madrid ipak bez Casillasa protiv Manchester Uniteda

Klix.ba
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Prvi golman Real Madrida, Iker Casillas, neće stajati na golu kraljevskog kluba u sutrašnjem revanš susretu osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda iako je doputovau u Englesku. Španski reprezentativac se nije oporavio od povrede, odnosno loma palca.

Španski mediji su u nedjelju objavili informaciju da se Casillas oporavio nakon loma palca te da će stajati na golu svog Real Madrida u supervažnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. Međutim, od toga definitivno neće biti ništa, objavio je Goal.com.

Iker se povrijedio još u januaru tokom utakmice Real Madrida i Valencije u kojoj je njegov tim slavio rezultatom 5:0. Iako je stigao u Manchester, Casillas neće stajati na golu kraljevskog kluba. To je potvrdio i trener ovog kluba Jose Mourinho.

"Svi su spremni za igru osim Casillasa", rekao je novinarima Mourinho.

Prvi susret odigran na stadionu Santiago Bernabeu završen je rezultatom 1:1. Mourinho je rekao da je njegova ekipa spremna trijumfovati u Manchesteru, ali da će to biti veoma teška utakmica.

"Mislim da će United igrati veoma defanzivno kada lopta bude u našem posjedu. Isto će biti i u našem slučaju kada oni budu imali loptu. Ipak, rezultat nam ne odgovara i mi moramo hrabro napadati. U Manchester dolazimo s dvije pobjede, ali bi se osjećali isto i da smo oba puta poraženi. Pobjeđivao sam, gubio, remizirao na ovom stadionu. Zadnji put sam bio ovdje s Interom u Ligi prvaka i poražen sam. Iskusio sam sve protiv Manchester Uniteda. Sutrašnja utakmica je meč u kojem se sve može dogoditi", kazao je Mourinho.