Dogovara se utakmica
60

Real Madrid i Perez spremaju veliki oproštaj od Ronalda, opet će igrati u njihovom dresu

K. H.
Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Florentino Perez i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Španski mediji pišu da predsjednik Real Madrida Florentino Perez želi organizovati prijateljsku utakmicu na inauguraciji novog Santiago Bérnabeu stadiona protiv Al-Nassra, što bi ujedno bila i šansa da se Cristiano Ronaldo dosljedno oprosti od ovog kluba.

Kako se navodi, Ronaldo je bi odigrao jedno poluvrijeme u dresu kluba za koji je nedavno potpisao, a drugo u dresu Real Madrida, što bi bio najbolji način da se oprosti od navijača Kraljevskog kluba kojima je donio toliko sreće i uspjeha u prošlosti.

Ronaldo je najbolji strijelac Reala svih vremena, a postigao je 450 pogodaka u 438 utakmica.

Portugalac je u Realu igrao devet godina te pritom osvojio pet trofeja Lige prvaka.

Navodi se da bi prijateljsku utakmicu igrali na stadionu Santiago Bernabeu i to nakon što u potpunosti budu završeni radovi na njegovoj rekonstrukciji.

Ronaldo je u transferu vrijednom 94 miliona eura prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid 2009. godine, a Kraljevski klub napustio je 2018. godine kada je pojačao Juventus.

Nakon toga, igrao je još za Manchester United, s kojim je uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru raskinuo ugovor te karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji, gdje je potpisao za Al-Nassr.