Kup kralja
16

FOTO+VIDEO / Real Madrid i Barcelona remizirali na Santiago Bernabeuu

Klix.ba
(Foto: AFP)
Real Madrid i Barcelona u srijedu navečer prvi put ove godine odmjerili su snage u okviru španskog Kupa kralja. Rezultat je završen remijem 1:1.

Susret na Santiago Bernabeu počeo je dobrom prilikom za Cristiana Ronalda, ali je ostao bez pogotka na samom početku. Pokušao je postići gol iz slobodnog udarca, nakon što je srušen na ivici kaznenog prostora, ali golman Pinto brani. Trinaesta minuta donijela je dobru priliku gostima, Jordi Alba je šutirao iz odlične pozicije, ali veoma loše. Ostaje 0:0.

Dobra prilika za Barcelonu bila je i u 21. minuti kada se Xavi našao u sjajnoj prilici, ali lopta je pogodila prečku. Do kraja prvog poluvremena ipak nije bilo nijednog gola.

U 50. minuti susreta Cesc Fabregas uz asistenciju Lionela Messija dovodi Barcelonu u prednost od 1:0. Nešto kasnije Ronaldo je pucao glavom pored gola. Sedamdeseta minuta je ponovo bila sjajna prilika za gostujuće igrače Fabregasa, ali je lopta udarila u prečku.

Izjednačenje je došlo u 81. minuti. Raphael Varane glavom nakon centaršuta Ozila izjednačava na 1:1, što je i konačan rezultat.