Idol mu Messi, a san igrati za Real
0

Real Madrid doveo sedmogodišnjeg talenta

Totalsport
Angel Leonel Coira
Angel Leonel Coira
Madridski Real poznat je po dovođenju skupocjenih nogometaša za koje je izdvajao basnoslovne svote novca. Najnovije pojačanje "kraljevskog kluba" nije još vrijedno milione, ali će možda jednog dana biti.

Naime riječ je o talentovanom argentinskom dječaku Angelu Leonelu Coiri kojem je tek - sedam godina!

Coira živi u Španiji posljednje četiri godine, a s treninzima u Realovoj nogometnoj akademiji započet će 6. septembra. Njemački dnevnik Bild navodi kako je dosad nogometne korake učio u lokalnoj seoskoj ekipi Moraleja de Enmedio u kojoj je trener njegov otac i u kojoj je prosječno zabijao pet golova po susretu, te da su u Realu prepoznali njegov talent ispred gradskog rivala Atletica.

Realova nogometna akademija nije toliko slavna poput Barcelonine La Masije, ali je i ona iznjedrila danas svjetski slavne nogometaše poput Raula, Ikera Casillasa ili Samuela Eto'a. Omladinski pogoni Reala podijeljeni su u 12 različitih ekipa, različitih dobnih kategorija od U8 do U20, a trenutno u njima igra više od 250 nogometaša. Svakome od njih cilj je zaigrati jednoga dana za Realov prve tim, a Coira je najmlađi talent ikad koji je započeo svoje nogometno obrazovanje ondje.

Mladi Coira ima i idola, a on je najbolji nogometaš današnjice i igrač najvećeg Realovog rivala Barcelone Lionel Messi. Ipak, u Realu ne moraju strahovati da će Coira jednog dana "prebjeći".

"Messi je moj idol, ali moj je san zaigrati za Real Madrid u Primeri", rekao je Coira.