Nogomet
0

Mourinho: Real može započeti novu eru u evropskom nogometu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho dao je svoj blagoslov za dovođenje Fabija Coentraa iz Benfice, priznavši kako mu se sviđaju mogućnosti 23-godišnjeg nogometaša.

I sam je portugalski reprezentativac, koji igra na pozicijama lijevog braniča ili lijevog veznog, nedavno izjavio da je Madrid njegova željena destinacija ukoliko bude napuštao Benficu.

"Coentrao je sjajan igrač. Sviđa mi se njegova svestranost, mogućnost igre na svim pozicijama. Igrači poput njega su uvijek dobrodošli, pogotovo u zahtjevnom klubu kakav je Real", izjasnio se Mourinho o sunarodnjaku.

Portugalski stručnjak se u razgovoru za radiostanicu Cadena Ser osvrnuo i na dolazak turskog reprezentativca Nurija Sahina iz Borussije Dortmund.

"Sahin je bio najbolji igrač Bundeslige, takmičenje koje raste. On je još jedan u nizu klinaca sa sjajnom budućnosti, baš kao i Mesut Özil, Marcelo, Angel di Maria, Karim Benzema... Mlada samo ekipa i današnji Real Madrid za tri ili četiri godine može označiti početak nove ere u evropskom nogometu", optimistično je zaključio Mourinho.