Velika nada
23

Real Madrid doveo prvo zimsko pojačanje: Brahim Diaz prešao iz Cityja za 20 miliona eura

Klix.ba
Brahim Diaz (Foto: EPA-EFE)
Brahim Diaz (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida zvanično je predstavila Brahima Diaza kao novog igrača kluba, a ovaj mladi nogometaš u Madrid je stigao iz Manchester Cityja.

Diaz je već duže vrijeme na meti Real Madrida, a on je potpisao ugovor na šest i po godina, odnosno do 30. juna 2025. godine.

Medicinski pregled će biti obavljen u ponedjeljak, a nakon toga planirano je predstavljanje igrača i potpis ugovora u VIP sali stadiona Santiago Bernabeu. Nakon toga, Diaz će prvi put izaći na teren stadiona poslije čega će biti dostupan medijima.

Brahim Diaz je 2013. godine potpisao za Manchester City, a za klub je debitovao u septembru 2016. godine kada je zaigrao u EFL cupu. Prvi pogodak postigao je upravo protiv Real Madrida u prijateljskom meču, a 2017. godine upisao je prvi nastup u Ligi prvaka.

Diaz je rođen 3. augusta 1999. godine i jedan je od najvećih svjetskih talenata. Već sada je jasno da Florentino Perez zajedno s Vinícius Júniorom planira krilne napadače za svoj klub u narednim godinama.

Transfer Diaza iz Manchester Cityja u Real Madrid koštat će oko 20 miliona eura uz dodatnih 6-7 miliona eura koje Građani mogu ostvariti kroz bonuse.