Pomoć kraljevskog kluba
67

Real Madrid će Ukrajincima donirati milion eura

D. B.
Real Madrid će Ukrajincima donirati milion eura kroz kampanju "Everyone with Ukraine".
Kampanju je pokrenula Real Madrid Fondacija 5. marta s ciljem da pomogne Ukrajincima koji su morali napustiti svoje domove. Fondacija sarađuje s brojnim međunarodnim nevladinim organizacijama, a u ovakvim situacijama i s Crvenim križem Španije, UNHCR-om, Cesalom i organizacijama Misiones Salesinas te Epicentr for children.

Španski Crveni križ ulaže velike humanitarne napore u Ukrajini, a primjer je distribucija ključnih namirnica. Također, organizacija prima ukrajinske izbjeglice u Španiju, a Real Madrid Fondacija je donirala sportske i rekreacijske materijale za djecu.

UNHCR distribuira deke, madrace i druge potrepštine za Ukrajince, dok Cesal pruža podršku porodicama u području Leopolisa i na poljskoj granici. Real Madrid Fondacija je donirala više od 13.000 komada odjeće za izbjeglice o kojima se brine Cesal.

Organizacija Misiones Salesianas dočekuje djecu, majke i stare osobe s istoka, sjevera i juga zemlje u svoje centre, a brine se i o izbjeglicama u Poljskoj i Slovačkoj.

Epicentr for children radi s Real Madrid Fondacijom od 2018. godine u sedam škola u ukrajinskim gradovima. Djeca iz ovih škola će dobiti logističku pomoć kako bi im se omogućilo da napuste Ukrajinu.