Dvije pobjede
20

Real Madrid bez problema izbacio Gironu i osigurao polufinale Kupa kralja

Piše: O. T.
(Foto: EPA-EFE)
Real Madrid je bez problema izborio plasman u polufinale Kupa kralja nakon što je i kao gost slavio protiv Girone (3:1). U prvom meču Galacticosi su slavili rezultatom 4:2.

Siguran plasman Galacticosa bio je očekivan iako je Girona već pokazala da može iznenaditi tako što je u osmini finala izbacila Atletico Madrid zahvaljujući golovima u gostima, a ukupan rezultat bio je 4:4.

Pobjedu Realu osigurao je Karim Benzema koji je postigao dva gola u prvom poluvremenu, tačnije u 27. i 43. minuti. Tako je Benzema i po drugi put ove sezone postigao Gironi dva gola u jednom meču, a to mu je jedini protivnik kojem je kao igrač Reala u jednoj sezoni u dva meča postigao po dva gola.

Tračak nade za Gironu vratio je Pedro Porro u 71. minuti, ali je sve dileme riješio Marcos Llorente pogotkom u 76. minuti za konačnih 3:1. Interesantno, Llorenteu je ovo bio tek drugi šut u okvir protivničkog gola u ovoj sezoni te ujedno i drugi gol. Prvi je postigao protiv Al-Aina u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Real Madrid se u polufinalu Kupa kralja pridružio Barceloni, Betisu i Valenciji, a žrijeb za polufinale bit će obavljen sutra u 13:30 sati. Polufinalni mečevi bit će igrani u prvoj i posljednjoj sedmici februara, a igraju se po dva meča.